Voorwaarden Travelcompany Holidays

Travelcompany Holidays is een handelsnaam van Traveltime BV (KvK: 39073544), welke aangesloten is bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.

ANVR
De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover. Op alle reizen die wij op onze website en in offertes aanbieden, zijn de ANVR Reizigersvoorwaarden (Reis- en/of Boekingsvoorwaarden en/of Gekoppeld Reisarrangement-voorwaarden) en de Aanvullende Voorwaarden van Travelcompany Holidays van toepassing, tenzij wij in het aanbod en de boekingsbevestiging/factuur uitdrukkelijk hebben vermeld dat andere voorwaarden gelden.

SGR
Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de door ons aangeboden reizen onder de garantie van SGR. U kunt dit controleren via de website van de SGR. De SGR-garantie houdt in dat de reiziger ervan verzekerd is dat het vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Calamiteitenfonds
De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat u als reiziger die deelneemt aan een reis waarop de garantie van toepassing is:

  • (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
  • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Algemene Boekingsvoorwaarden Travelcompany Holidays
Naast de ANVR Reizigersvoorwaarden zijn op al onze overeenkomsten de Algemene Boekingsvoorwaarden van Travelcompany Holidays van toepassing. Deze Algemene Boekingsvoorwaarden bevatten onder andere de regelingen omtrent betaling, annulering en wijziging van uw boeking. De Algemene Boekingsvoorwaarden van Travelcompany Holidays kunt u hier downloaden.

Algemene vervoersvoorwaarden
Als in uw reis georganiseerd vervoer is inbegrepen, dan maakt Travelcompany Holidays uitsluitend gebruik van gerenommeerde vervoerders, waaronder o.a. wordt verstaan luchtvaart-, trein- en ferrymaatschappijen en touringcarbedrijven. In aanvulling op alle op deze pagina genoemde algemene voorwaarden, maken de algemene (vervoers)voorwaarden van deze vervoerders uitdrukkelijk deel uit van het aanbod en/of de overeenkomst. Deze algemene vervoersvoorwaarden kunt u vinden op de website van de betreffende vervoerder. Als extra service bieden wij u via de website van de ANVR een overzicht van de algemene vervoersvoorwaarden van de meeste vervoerders. Deze pagina kunt u hier vinden. Daarnaast sturen wij u deze voorwaarden op verzoek terstond en kosteloos toe.

Better Holidays
Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de reis niet alleen voor jou bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen.

Of het nu gaat reizen waarbij je geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor jou als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen.

Bestrijding kindersekstoerisme
Wij steunen actief de ANVR en ECPAT/Defence for children in de bestrijding van kindersekstoerisme in vakantielanden. Wij nodigen jou uit om met ons alert te zijn en vermoedens van seksueel misbruik van kinderen te melden op www.meldkindersekstoerisme.nl

ANVR Touringcarclassificatie
ANVR-organisatoren hebben afgesproken de belangrijkste kwaliteitsnormen van de touringcars standaard vast te leggen. Er is onderscheid tussen Tourist Class, Comfort Class en Royal Class. Voor de specifieke verschillen: www.sktb.nl/classificaties

Roken in de bus
ANVR-organisatoren houden zich aan het wettelijke verbod op roken in de bus. Voor rokers is er gelegenheid om tijdens de stops te roken.

ANVR SGR
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro